Carrousel

Carrousel rijden is één van de weinige teamsporten binnen de paardensport en kan zowel door jong als oud worden uitgevoerd. Het leuke van carrousel rijden is dat het eindresultaat niet afhangt van het niveau van een individueel paard of ruiter maar van de groep in zijn geheel.

Manege Morgenstond heeft zowel een Paardencarrousel voor volwassenen als een Jeugdcarrousel voor ponyruiters. Tijdens de carrousellessen werken de ruiters toe naar het Nederlands Kampioenschap carrousel rijden. Het Nederlands Kampioenschap carrousel rijden wordt jaarlijks georganiseerd voor het VCN (Verenigde Carrousel Clubs Nederland). Ook geven deze ruiters met hun carrouselgroep regelmatig demonstraties. 

Om de rijvaardigheid van de ruiters op pijl te houden kunnen de carrousellessen alleen gereden worden in combinatie met een gewone leskaart.  

  

Morgenstond's Jeugdcarrousel

Morgenstond's Jeugdcarrousel is in 2012 opgericht en bestaat momenteel uit twaalf enthousiaste jeugdruiters. Deze ruiters trainen wekelijks met elkaar voor het Nederlands Kampioenschap. 

Wil jij ook graag kennis maken met deze tak van de paardensport en deelnemen aan Morgenstond's Jeugdcarrousel? Neem voor meer informatie contact met ons op, of kom een keer kijken op dinsdag van 18.00 tot 19.00 uur.  

Op 2 juni 2019 namen zij deel aan de Eredivisie wedstrijd op Hoogenboom Ruitersport in Nieuwe Wetering. Hier behaalde zij een knappe 4e plaats met hun proef gebaseerd op de Beauty and the Beast. 

 

Morgenstond Douze Chevaux

12 enthousiaste en fanatieke paardruiters maken deel uit van de paardencarrousel van Manege Morgenstond. Zij trainen al een aantal jaren wekelijks voor het Nederlands Kampioenschap en hebben dan al verschillende divisiewedstrijden gereden. 

Wil jij ook graag kennis maken met deze mooie teamsport en deel uitmaken van onze Woensdagavond carrousel? Neem voor meer informatie contact met ons op, of kom een keer kijken op woensdagavond van 21.00 tot 22.00 uur.  

Op 12 mei 2019 namen zij deel aan de 1e divisiewedstrijd van het Nederlands kampioenschap carrouselrijden op HC de Delft in Assendelft. Hier wisten zij met hun proef, gebaseerd op Romeo and Juliet de Prix d'Elegance prijs te winnen voor het mooiste geheel! 

Je kunt de Woensdagavond carrousel ook terug vinden op facebook.

paardencarrousel

Jeugdcarrousel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen afbeeldingen