Opstartles

Wil jij op een veilige en verantwoorde manier leren paardrijden? Op woensdag, vrijdag en zaterdag hebben we lessen voor kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen met geen of weinig ervaring. In kleine groepen leer je de beginselen van het paardrijden.

Maar bij paardrijden komt meer kijken dan alleen het rijden zelf. Omdat wij het belangrijk vinden dat iedere ruiter op een goede en veilige manier leert omgaan met een paard of pony, hem zelfstandig of met hulp van een ouder kan verzorgen (borstelen) en zadelen besteden we tijdens de opstartlessen ook veel aandacht aan.  

Wanneer je de basisbeginselen voldoende beheerst gaan we in overleg op zoek naar een passende groepsles. 

De opstartlessen worden gegeven op: 

  • Woensdag 19.00 - 20.00 uur
  • Vrijdag 16.00 - 17.00 uur
  • Zaterdag 12.00 - 13.00 uur

Voor jonge kinderen (7-9 jaar) die willen starten met ponyrijden is hulp van een ouder noodzakelijk. Alleen al omdat de pony vaak te groot is om zelfstandig te kunnen zadelen. Ouders worden daarom tijdens de opstartlessen nauw betrokken bij dit proces en leren hoe ze hun kind het beste kunnen helpen.

 

Plezier In Ponyrijden

Voor kinderen maken we hierbij gebruik van het PIP-plan. PIP staat voor plezier in ponyrijden, voor kinderen het aller belangrijkst! 

Het PIP-plan bestaat uit een poster waarop kinderen door middel van cartoons zien waar ze het eerste jaar aan gaan werken. Beheersen ze een onderdeel, dan krijgen ze een sticker. Beheersen ze (bijna) alle onderdelen dan kunnen ze onder andere deel gaan nemen aan wedstrijden. 

beginnersles

  

   Inschrijfformulier

Geen afbeeldingen