Ponyles

Vanaf 7 jaar rijden de ruiters en amazones die de opstartlessen hebben doorlopen in een ponyles. Deze lessen duren een uur en vinden plaats op maandag t/m vrijdag na schooltijd en op zaterdag.

Wanneer uw zoon/dochter ervaring heeft met paardrijden, kunt u in overleg met de instructrice op een voor u geschikte dag een proefles afspreken. Uiteraard wordt daarbij gekeken naar het niveau en de leeftijd van het kind. Mocht het kind na afloop van de proefles passen binnen de groep dan kan hij/ zij in deze groep blijven rijden. Mocht de les niet aansluiten bij het kind dan gaan wij samen met u op zoek naar een andere les.

Wij vinden het belangrijk dat onze ruiters veelzijdig worden opgeleid waarbij veiligheid en plezier voorop staan. Naast houding, zit en dressuur wordt er dan ook aandacht besteed aan onder andere cavaletti lopen, springen en behendigheid. Uiteraard is dit afhankelijk van het niveau van de ruiter.

Als de ruiter 16 jaar wordt maakt deze de overstap van ponyles naar paardenles. Speciaal voor onze ervaren ruiters hebben wij een aantal jeugdgroepen aan het begin van de avond en op zaterdag.  

Regelmatig organiseren wij wedstrijden (o.a. FNRS dressuur, springen) en evenementen waar ponyruiters aan deel kunnen nemen.

ponyles

 

Inschrijfformulier

Geen afbeeldingen