De klant verteld

Iedere maand laten we een klant van Manege Morgenstond aan het woord. 

 

Deze maand;

Drie generaties te paard

Vandaag interview ik Els, Daniëlle en Lotte omdat zij, hoe speciaal, met 3 generaties op manege Morgenstond rijden!

Els is 63 jaar, Daniëlle 40 jaar en Lotte 8 jaar.
Zij komen oorspronkelijk uit Den Haag en hebben daar een paar lesjes ponyrijden gehad.Toen zij naar Woerden verhuisden 30 jaar geleden, zijn ze bij ons terecht gekomen en toen begon voor Daniëlle en Els allebei de liefde voor het paardrijden. Els was toen 33 jaar en Daniëlle was 10 jaar.

Els had voorheen een lease paard Duco (30 jaar geworden), nu Havanna (25 jaar). Naast het rijden helpt Els bij de ponyvriendjes- opstartlessen en evenementen! Ook heeft ze heeft 4 jaar deelgenomen aan de carrouselgroep van de manege.  

Els en Daniëlle reden tot Daniëlle haar zwangerschap samen in één groepsles. Nu Rijdt Daniëlle nog 1x in de week in de les bij Hellen, en Els rijdt Havanna nog 4x per week.

Daniëlle heeft leren paardrijden op o.a. Sheila, Spikkel, Sonja en Oscar. Els en Daniëlle lachen allebei hardop als ze aan de oude pony’s van vroeger denken. Nu zijn Garcon en Picasso haar lievelingen. Daniëlle vertelde een herinnering van een ponykamp vroeger, waarbij ze allerlei spelletjes deden en dat de moeder van Hellen dan met een bak met hoefijzers de kinderen stond op te wachten, dat was het geweldigste…. Een hoefijzer krijgen. Geweldig om te zien en te horen hoe Els en Daniëlle samen herinneringen en anekdotes ophaalden en het vervolgens aan Lotte vertelden.

8 jaar geleden werd (klein)dochter Lotte geboren, en het kon natuurlijk niet anders dat zij ook besmet raakte met het paardenvirus. Met haar 5e jaar begon Lotte voorzichtig met privélessen en begon met de ponyvriendjes les toen zij 7 jaar was. Lotte verteld dat Pip haar lievelingspony is.
Vorig jaar deed Lotte mee met de Midzomerdag waarbij je mee mocht doen met Behendigheid en Pimp je pony.

Tijdens dit interview kwam er een geweldig verhaal naar voren dat Oma Els naast kleindochter Lotte en Gratia liep om haar te begeleiden. Els rende heel vrolijk door de bak met Gracia in haar hand, en sprong enthousiast over een hindernis heen, terwijl Gracia daar helemaal geen zin in had en lekker stil bleef staan, waardoor Oma Els de hindernis helemaal alleen sprong. Lotte bleef keurig zitten en mama Daniëlle had dit uiteraard op film staan. Ik heb het filmpje mogen bekijken en het was hilarisch!

Daniëlle heeft ook nog een zoontje van 3 jaar, Brent. Brent doet elke eerste zondag van de maand mee met ponystappen. Óók Brent is al besmet met het heerlijke paardenvirus.

Wat mij duidelijk werd tijdens dit interview, is dat niet alleen zij al generaties op de manege zijn, maar ook de paarden! Bijvoorbeeld Macho was de vader van Garcon, en zo hadden zij nog veel meer voorbeelden.

Manege Morgenstond, al generaties lang een familiebedrijf in alle mogelijke manieren voor mens én paard!

Liefs, Joyce.

 
Eerdere klanten;

 

Senna Dreijer

Senna Dreijer is 12 jaar en zit in groep 8. Volgend schooljaar gaat ze naar het Wellandcollege in Montfoort. Senna woont met haar ouders en broer in De Meern. Ze rijdt ongeveer 7 jaar bij manege Morgenstond. Ze weet zelf niet meer waarom ze nou juist bij manege Morgenstond is gaan rijden. Haar ouders woonden in de buurt van de manege en kenden Hellen. Ze denkt dat ze daarom hier terecht gekomen is.

Sinds 1,5 jaar heeft ze de pony Spotify in de volledige lease. Ondanks dat ze weleens door hem gelanceerd wordt beleeft ze veel plezier in het rijden op hem. Ze rijdt met Spotify dressuurwedstrijden op de manege (F11) en ook aan springwedstrijden doet ze mee (60cm). Ze zit met hem in het jumping team. Dit team neemt deel aan wedstrijden speciaal voor maneges. Als team komen ze uit voor manege Morgenstond.

Dat Senna veelzijdig met haar pony bezig is blijkt wel uit het feit dat ze naast haar deelname in het jumping team ook meerijdt in de pony carrousel. Elke dinsdag traint de carrousel groep met elkaar en ook deze groep doet mee aan wedstrijden. Elke woensdagavond helpt Senna in de opstartles. Dit vindt ze leuk om te doen. Eerst helpt ze een van de kinderen met het poetsen van de pony en legt ze uit hoe je moet opzadelen en hoe het hoofdstel op de juiste manier om gedaan wordt. Daarna gaan de kinderen rijden en blijft ze naast de pony lopen.

Senna heeft het erg naar haar zin op de manege. Ze kent een hoop kinderen en vindt het erg gezellig. Ook vindt ze het fijn dat er veel activiteiten zijn. Als tip voor de manege zou ze het leuk vinden als er af en toe een les “zonder zadel rijden” zou zijn.

Haar droom voor de toekomst is: net zo goed worden als springruiter Jeroen Dubbeldam!!!

We hopen dat je dat gaat lukken Senna!!!!

 

Eerdere klanten;

Cindy Esteie

Cindy Esteie komt al vanaf haar 12e jaar bij manege Morgenstond. Ze woont samen met Jan, met wie zij in januari gaat trouwen. Ze werkt al 8 jaar in de kinderopvang.

Cindy verzorgde samen met een vriendinnetje een pony in de buurt van de manege. Dat vriendinnetje reed bij de Morgenstond en zo is Cindy hier ook terecht gekomen. Ze begon in de les op zaterdag bij juf Esther. Vanaf hier 16e ging ze bij de paarden rijden. Tegenwoordig rijdt ze in de les op maandagavond. Sinds 5 jaar verzorgt ze met veel plezier een paar keer in de week Yari, de fjord van Mariska Vroemen.

Op de vraag wat haar lievelingsmanegepaard of pony is antwoordt ze direct “Twinkelstar”. Cindy heeft namelijk heel lang op zaterdag op de manege gewerkt, waarbij ze de kinderfeestjes verzorgde. Met de kinderfeestjes kon ze altijd op Twinkelstar rekenen. Hij was altijd lief en braaf met de kinderen en dat is hij nog steeds!!!

Op haar 14e heeft Cindy stage gelopen bij de Morgenstond. Dat beviel zo goed dat ze een jaar later gevraagd werd om op de zaterdagen te komen werken in de kantine. Ze heeft dit bijna 12 jaar met veel plezier gedaan. Vooral het verzorgen van de kinderfeestjes vond ze super leuk om te doen.

Wat Cindy vooral zo leuk vindt aan de manege is de prettige sfeer. Het voelt als thuiskomen voor haar, een soort familie manege. Wat ze wel jammer vindt is dat de “dauwtrap rit” met Hemelvaart niet meer bestaat. ’s Ochtends om 6 uur vertrokken ze dan voor een rit van ongeveer 1,5 uur. Bij terugkomst op de manege stond er dan een heerlijk ontbijt voor ze klaar. Heel gezellig.

Cindy heeft ook meegedaan met de spring en dressuurwedstrijden op de manege. Ze wil dit wel weer gaan doen. Het liefst op Yari, maar helaas is Yari momenteel geblesseerd.

Met de jaarlijkse open dag komt Cindy nog steeds een handje helpen en elke zaterdagochtend komt ze gezellig een bakje koffie drinken in de kantine. We hopen dat ze dit vooral nog heel lang blijft doen!!!!   

 

Els Rijshouwer

In 1989 ben ik met mijn dochters voor het eerst gaan rijden op manege Morgenstond en binnenkort start ook mijn kleindochter hier met haar eerste lessen als ponyvriendje.

Door de jaren heen heb ik de manege zien uitgroeien naar een 3 sterren FNRS manege waar diverse disciplines van de sport worden beoefend onder begeleiding van zeer gedreven instructrices.

Wat in al die jaren niet is veranderd, is de SFEER.

Iedereen is hier welkom. Of je nu met je eigen paard op hoog niveau wedstrijdsport beoefend of eenmaal per week een lesje doet. Allemaal hebben we het naar ons zin. Paardenmeisje/ jongens van 6 tot 66 staan hier gezellig naast elkaar hun paardje te poetsen en te kletsen over hun favoriet.

Elkaar helpen is de normaalste zaak  van de wereld.

Hier geen gigantische ego’s  maar allemaal mensen die hun hobby serieus nemen en daar met elkaar veel plezier aan beleven. Dit kun je ook goed merken bij de diverse evenementen die door het jaar heen worden georganiseerd. Een enthousiaste club vrijwilligers weet daar steeds weer iets moois van te maken zodat ruiters en toeschouwers een fijne dag hebben

En na afloop koffie op het terras en kletsen over… paarden

 

Geen afbeeldingen