FNRS en ruiterpaspoort

Manege Morgenstond is sinds 2005 aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra, ook wel FNRS genoemd. De FNRS is de brancheorganisatie van manegebedrijven, pensionstallen en africhtings- en wedstrijdstallen. De FNRS heeft als doelstelling om de rijkunst in Nederland te verhogen en het welzijn van de paarden te bevorderen. 

Om dit te kunnen waarborgen, worden wij regelmatig gecontroleerd op veiligheid en kwaliteit. Hiermee onderscheiden wij ons van veel andere manegebedrijven. 

Wie op een FNRS Manege rijdt, moet in het bezit zijn van een geldig ruiterpaspoort. Het ruiterpaspoort is een persoonsgebonden document wat uitgegeven wordt door de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) dat de ruiter een aantal voordelen oplevert. 

  • Je ontvangt ieder kwartaal het blad Paard & Sport.
  • Je kunt deelnemen aan alle ruiteropleidingen van de FNRS. Dit zijn onder andere: FNRS proeven, Certificaat Buiten Rijden en de zitcompetitie en carrouselrijden.
  • Er is een ongevallenverzekering gekoppeld aan het lidmaatschap. 
  • Je kunt verschillende kortingen krijgen, bijvoorbeeld op entreebewijzen van diverse paardensport evenementen.

Wanneer je besluit om bij Manege Morgenstond te komen rijden, vragen wij voor jou bij de KNHS een ruiterpaspoort aan. Het paspoort moet vervolgens jaarlijks verlengd worden bij de KNHS. Mocht je besluiten te stoppen met paardrijden, dan moet je het paspoort zelf bij de KNHS opzeggen.

Wilt u meer informatie over de activiteiten van de FNRS, dan kunt u terecht op de website www.fnrs.nl. Voor meer informatie over de KNHS kunt u terecht op www.knhs.nl.

 

Veilig paardrijden

Om lid te kunnen worden van de FNRS moet een bedrijf in het bezit zijn van een veiligheidscertificaat. Dit veiligheidscertificaat wordt uitgegeven door de Stichting Veilige Paardensport, ook wel SVP genoemd.

Het veiligheidscertificaat garandeert de ruiter dat het bedrijf waar hij/zij rijdt, voldoet aan de eisen die nodig zijn om op een veilige manier de paardensport te kunnen beoefenen. Dit zijn onder andere: 

  • Gediplomeerde instructeurs
  • Registratie van onderhoud aan het harnachement (zadel, hoofdstel etc.)
  • Verplicht rijden met een veiligheidshelm
  • Ongevallenregistratie
  • Verplichte aanwezigheid van een BHV-er
  • Bouwtechnische eisen

Wilt u meer informatie over veilig en verantwoord paardrijden en het werk van de Stichting Veilige Paardensport, dan kunt u terecht op de website www.veiligpaardrijden.nl.

 

Geen afbeeldingen