Team Manege Morgenstond

Naast de paarden en pony's zijn ook de mensen achter Manege Morgenstond voor ons erg belangrijk. We stellen ze graag aan je voor: 

 

Hellen - Eigenaar

Hallo, ik ben Hellen en samen met mijn partner Jeroen eigenaar van dit mooie bedrijf. Samen hebben wij twee kinderen Jilles en Riekus. Zij helpen inmiddels mee in het mestteam. Van kinds af aan ben ik opgegroeid met paarden en pony’s. Samen met mijn  twee zussen gingen we regelmatig op wedstrijd. In 1983 ben ik uit passie voor paarden de manege begonnen met drie pony’s. Stukje bij beetje hebben we de manege opgebouwd tot wat het nu is. Volgend jaar bestaan we alweer 35 jaar en daar ben ik best trots op!

 

 

Mariska - Instructrice

Hoi, ik ben Mariska, hippisch diversionist en instructrice op deze gezellige manege! Op mijn 10e ben ik begonnen met ponyrijden op Morgenstond en  niet meer weg gegaan. Van pony’s poetsen en de instructrice helpen bij de beginnerslessen naar kantinemedewerkster en het begeleiden  van de kinderfeestjes. Na een kleine uitstap in het onderwijs werk ik nu alweer een aantal jaar als instructrice, ben ik verantwoordelijk voor de boekhouding, de activiteiten op de manege en de communicatie.

Ik heb een zeer veelzijdige fjord, Yari, die ik zelf heb opgeleid. We wisselen dressuur, springen, mennen, buitenrijden en vrijheidsdressuur dan ook graag met elkaar af. Ik hoop dat jullie net zoveel plezier aan de paardensport (gaan) beleven als ik!     

 

Aniko - Instructrice

Mijn naam is Aniko. Ik ben geboren in Hongarije en  vanaf mijn kindertijd gek op paarden. Ik heb daarom voor mijn studie de agrarische sector gekozen en ben afgestudeerd als agrarisch ingenieur en paardenfokker in Hongarije. .

In Hongarije bestonden in de jaren 80 en 90 nog geen maneges hier. In ruil voor werkzaamheden mocht ik paarden bij boeren uit de buurt rijden. Er was echter geen instructeur om mij te helpen. Juist het gebrek aan begeleiding motiveert mij vandaag de dag om andere mensen te helpen bij hun leerproces.

In Nederland heb ik de kans gekregen mijzelf op veel vlakken te kunnen ontwikkelen. Zo ben ik na mijn ORUN opleiding ook als Centered Riding instructeur afgestudeerd. Mijn doel is om mijn kennis en ervaringen te delen met andere enthousiaste paardenliefhebbers  en hen te helpen een weg te vinden naar harmonie met en op het paard.

 

Xavera - Instructrice

Hallo, ik ben Xavera. Samen met mijn man en zoontje hebben wij een melkveebedrijf. Ik vind het leuk om op manege Morgenstond les te mogen geven. Voor mijn zestiende verjaardag kocht ik zelf mijn eerste pony. Een haflinger die inmiddels 31 jaar oud is. Met hem ben ik begonnen met het geven van paardrijlessen. In de loop der jaren heb ik op verscheidene plaatsen en op verschillende manieren met mens en dier mogen samen werken. 

Het is voor mij elke keer weer een uitdaging om op een ontspannen manier mensen te begeleiden in de omgang met een paard. Het paard daarbij zoveel mogelijk in zijn waarde laten vind ik enorm belangrijk. Als het lukt om zowel de ruiter als het paard tevreden de les te zien verlaten geeft dat
altijd weer een goed gevoel. 

 

Gerry - Medewerker kantine

Mijn naam is Gerry en ik rijd al 20 jaar paard op de manege. Al 15 jaar zit ik als vrijwilliger in de evenementencommissie. Sinds 2016 werk ik ook in de kantine. Ik heb ook een eigen paard gehad, Ezelma. Nu rijd ik graag op Bento wat ik een leuke uitdaging vind.

 

  

  

Vera Buijs - Medewerker kantine

Hoi, mijn naam is Vera. Ik ben 16 jaar en Ik rijd al een aantal jaren met veel plezier op manege Morgenstond. Ik ben begonnen toen ik 7 jaar was en sindsdien ben ik niet weg te krijgen. Ik hoor dan ook vaak ‘je zou hier een bed moeten neerzetten’. Sinds 2 jaar heb ik ook mijn eigen pony, Noble. Toen er een plekje vrij kwam in de kantine was ik gelijk enthousiast. Ik werk hier nu met veel plezier. Dit is natuurlijk wat ik het liefst doe. Een leuke mix van werken met mens en dier. 

 

 

Myrthe Kompier - Medewerker Kantine

Hoi! Ik ben Myrthe en ben 17 jaar. Inmiddels rijd ik alweer bijna 7 jaar paard en alle jaren met plezier op Manege Morgenstond. Inmiddels heb ik diverse verzorgpony's gehad. Van grondwerk tot springen en van western tot dressuur, alles is leuk! Ik vind het super leuk om met zowel dieren als mensen om te gaan en werken in de kantine is hier de perfecte combi van! 

 

 

De Evenementencommissie

Alle evenementen en wedstrijden die Morgenstond organiseert worden bedacht door deze groep enthousiaste vrijwilligers. De evenementencommissie bestaat uit mensen die al jaren paard bij ons rijden en/of een eigen paard in pension hebben staan. Maandelijks komen ze bij elkaar en verzinnen ze de meest uiteenlopende activiteiten.  

 

Geen afbeeldingen