Team Manege Morgenstond

Naast de paarden en pony's zijn ook de mensen achter Manege Morgenstond voor ons erg belangrijk. We stellen ze graag aan je voor: 

 

Hellen - Eigenaar

Hallo, ik ben Hellen en samen met mijn partner Jeroen eigenaar van dit mooie bedrijf. Samen hebben wij twee kinderen Jilles en Riekus. Zij helpen inmiddels mee in het mestteam. Van kinds af aan ben ik opgegroeid met paarden en pony’s. Samen met mijn  twee zussen gingen we regelmatig op wedstrijd. In 1983 ben ik uit passie voor paarden de manege begonnen met drie pony’s. Stukje bij beetje hebben we de manege opgebouwd tot wat het nu is. Volgend jaar bestaan we alweer 35 jaar en daar ben ik best trots op!

 

 

Mariska - Instructrice

Hoi, ik ben Mariska, hippisch diversionist en instructrice op deze gezellige manege! Op mijn 10e ben ik begonnen met ponyrijden op Morgenstond en  niet meer weg gegaan. Van pony’s poetsen en de instructrice helpen bij de beginnerslessen naar kantinemedewerkster en het begeleiden  van de kinderfeestjes. Na een kleine uitstap in het onderwijs werk ik nu alweer een aantal jaar als instructrice, ben ik verantwoordelijk voor de boekhouding, de activiteiten op de manege en de communicatie.

Ik heb een zeer veelzijdige fjord, Yari, die ik zelf heb opgeleid. We wisselen dressuur, springen, mennen, buitenrijden en vrijheidsdressuur dan ook graag met elkaar af. Ik hoop dat jullie net zoveel plezier aan de paardensport (gaan) beleven als ik!   

  

Jikke - Instructrice

Hallo, ik ben Jikke Brouwer, van jongs af aan ben ik tussen de paarden te vinden. Zodra ik kon zitten ging ik al mee op het paard en toen ik 5 jaar was mocht ik op de manege op les. Vanaf mijn negende heb ik verschillende pony’s gereden en op wedstrijd uitgebracht, de meeste pony’s waren zadelmak op het moment dat ik ze ging rijden, verder heb ik ze zelf opgeleid, waarvan 1 naar het Z. En heb ik een aantal keer op het NK mogen rijden. Inmiddels rijd ik met één van mijn paarden in de Subtop. Verder heb ik veel ervaring in het opleiden van jonge paarden en het “corrigeren” van “moeilijke” paarden. Na mijn middelbare school heb ik de opleiding Pedagogisch Medewerker Jeugdzorg, deze opleiding heb ik in 2,5 jaar versneld afgerond. En ben ik vorig jaar een Hippische beroepsopleiding gaan volgen, op het NCSAH. Inmiddels heb ik daar mijn Basic Intructor en Trainer diploma behaald. En hopelijk aankomend jaar het Sport diploma, wat inhoud dat ik gediplomeerd ben op tot Zz-licht niveau les te geven.

 

Aniko - Instructrice

Mijn naam is Aniko. Ik ben geboren in Hongarije en  vanaf mijn kindertijd gek op paarden. Ik heb daarom voor mijn studie de agrarische sector gekozen en ben afgestudeerd als agrarisch ingenieur en paardenfokker in Hongarije. .

In Hongarije bestonden in de jaren 80 en 90 nog geen maneges hier. In ruil voor werkzaamheden mocht ik paarden bij boeren uit de buurt rijden. Er was echter geen instructeur om mij te helpen. Juist het gebrek aan begeleiding motiveert mij vandaag de dag om andere mensen te helpen bij hun leerproces.

In Nederland heb ik de kans gekregen mijzelf op veel vlakken te kunnen ontwikkelen. Zo ben ik na mijn ORUN opleiding ook als Centered Riding instructeur afgestudeerd. Mijn doel is om mijn kennis en ervaringen te delen met andere enthousiaste paardenliefhebbers  en hen te helpen een weg te vinden naar harmonie met en op het paard.

 

Xavera - Instructrice

Hallo, ik ben Xavera. Samen met mijn man en zoontje hebben wij een melkveebedrijf. Ik vind het leuk om op manege Morgenstond les te mogen geven. Voor mijn zestiende verjaardag kocht ik zelf mijn eerste pony. Een haflinger die inmiddels 31 jaar oud is. Met hem ben ik begonnen met het geven van paardrijlessen. In de loop der jaren heb ik op verscheidene plaatsen en op verschillende manieren met mens en dier mogen samen werken.
Het is voor mij elke keer weer een uitdaging om op een ontspannen manier mensen te begeleiden in de omgang met een paard. Het paard daarbij zoveel mogelijk in zijn waarde laten vind ik enorm belangrijk. Als het lukt om zowel de ruiter als het paard tevreden de les te zien verlaten geeft dat
altijd weer een goed gevoel. 

 

Gerry - Medewerker kantine

Mijn naam is Gerry en ik rijd al 20 jaar paard op de manege. Al 15 jaar zit ik als vrijwilliger in de evenementencommissie. Sinds 2016 werk ik ook in de kantine. Ik heb ook een eigen paard gehad, Ezelma. Nu rijd ik graag op Bento wat ik een leuke uitdaging vind.

 

  

  

Lara van Iperen - Medewerker kantine

Hallo, ik ben Lara.Al vanaf het eerste moment dat ik binnen kwam op manege Morgenstond voelde het vertrouwd aan. Ik heb hier de beginselen van het paardrijden geleerd en er 5 jaar lang met plezier gereden. Mijn ouders waren altijd een beetje bang voor paarden dus moest ik vanaf het begin al mijn eigen paard opzadelen. Voordeel was dat ik daarna door andere vaak om hulp werd gevraagd. Zo heb ik jaren in beginnerslessen geholpen. Nu rij ik in mijn woonplaats al enige jaren op een prachtige KWPN-er Whisper. Toen Hellen mij vroeg om hier te komen werken hoefde ik daar niet lang over na te denken. De combinatie van het werken in de kantine, kinderfeestjes begeleiden en af en toe in stal bijspringen vind ik super leuk.

 

Vera Verwey - Medewerker Kantine

Hallo allemaal, mijn naam is Vera en vanaf september versterk ik team manege Morgenstond.
Ik ben begonnen met paardrijden toen ik 9 jaar oud was, op een kleinschalige manege (op kaplaarzen en Friese paarden). Een jaar later ben ik bij manege Morgenstond terecht gekomen, waar er gelijk een gezellig sfeer hing! Ondertussen ben ik er nooit meer weggegaan. Paarden spelen een belangrijke rol in mijn leven. Ik volg ook de opleiding: paardensport en –houderij en hoop aan het einde van mijn opleiding verder te kunnen studeren….zolang ik maar met paarden mag werken;-). Op de vrijdagavonden ben ik te vinden op de manege, heb dan zelf dressuurles. Daarnaast mag ik deel uitmaken van het “jumpingteam”, hier ben ik onwijs trots op. Op de zaterdagen hoop ik jullie te kunnen voorzien van de nodige hapjes en drankjes in onze kantine. Daarnaast kunnen jullie mij overal treffen, van kinderfeestjes tot in de stallen. 

 

De Evenementencommissie

Alle evenementen en wedstrijden die Morgenstond organiseert worden bedacht door deze groep enthousiaste vrijwilligers. De evenementencommissie bestaat uit mensen die al jaren paard bij ons rijden en/of een eigen paard in pension hebben staan. Maandelijks komen ze bij elkaar en verzinnen ze de meest uiteenlopende activiteiten.  

 

Geen afbeeldingen